Home > Recepten

Hutspot uit Frans-Vlaanderen

1 ossestaart

400 gr klapstuk

zout, peper

2 grote winterwortelen

500 gr schorseneren

1/2 koolraap

1 kg aardappelen

4 uien

100 gr pekelspek (zuurkoolspek)

25 gr bloem

40 gr boter
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Groentegerechten; Frans (Frans-Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de in stukken gesneden ossestaart, het klapstuk en het stuk pekelspek ± 1 1/2 uur in ruim water zachtjes koken.

Bestrijk een stevige stoofpan met boter en leg de in reepjes gesneden wortelen, de kleingesneden schorseneren, de reepjes koolraap, de in vieren gesneden aardappelen en de in plakken gesneden uien daarop.

Leg de stukken vlees erbij, giet er wat bouillon van het vlees over en laat alles met elkaar in 45-60 minuten gaar stoven.

Maak een saus van de resterende boter, de bloem en ± 3 dl van de bouillon en geef die apart of giet haar over de hutspot.