Kip met krieken, abrikozen in kriekenbier |
|
4 braadsticks 2 eetlepels ganzevet (of hoeveboter) 20 gedroogde abrikozen 1 potje Noordkrieken 1 eetlepel pijnboompitten 2 grote, fijngesnipperde uien 1 eetlepel honing enkele takjes tijm of een snufje gedroogde tijm 3 laurierblaadjes enkele blaadjes salie enkele takjes oregano of een theelepel gedroogde oregano peper, zout 0,35 liter kriekbier Variatie: aardappelen, courgettes en/of worteltjes |
|
BereidingWel de abrikozen een uur in het kriekbier.Rooster de pijnboompitten in een droge pan in enkele minuten lichtbruin. Smelt het ganzevet (of de boter) in een braadpan en bak de braadsticks aan alle kanten bruin. Voeg de gewelde abrikozen met de kriekbiermarinade en de krieken bij de kip. Voeg ook de kruiden toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Laat de kip op laag vuur verder garen tot het vlees spontaan van het bot valt. Geef er gekookte aardappelen bij. Of: voeg 25 minuten voor het opdienen aardappelen, courgettes en/of wortelen aan de kip toe. Het resultaat is dan een stoofpot die als volledige maaltijd kan dienen. |
Home > Recepten