Home > Recepten

Stoverij op Vlaamse wijze

3 flessen Rodenbachbier

12 sneden van 100 gr elk van het rundnekstuk

peper, zout

1 kg dikke ajuinen

1 kg aardappelen

tijm, laurier, peterseliewortel

100 gr reuzel

100 gr bruine suiker

1/2 dl azijn

1 snede brood

mosterd
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de sneden van het rundnekstuk in de pan met de reuzel bakken, leg ze daarna in een kookpan en overgiet ze volledig met het Rodenbachbier.

Voeg peper, zout en een kruidenboeket van tijm, laurier en peterseliewortels toe.

Leg dunne schijfjes ajuinen in de braadpan, laat die even kleuren, bestrooi ze meteen met bruine suiker en laat karameliseren.

Versnijd ze met een scheutje azijn en voeg ze vervolgens bij het vlees in de kookpan.

Leg een met mosterd besmeerde snede brood boven op de inhoud van de kookpan.

Laat 2 uur zachtjes stoven, breng het goed op smaak en controleer of het vlees voldoende gaar is.

Dien het vlees op met gekookte aardappelen.