Rundvlees, Vlaams 1 |
|
600 gr doorregen runderlappen in blokjes zout, versgemalen peper 125 gr boter 3 uien in partjes 2 geperste teentjes look 2 eetlepels bloem 5 dl Gueuze Lambiek 2 eetlepels azijn 1 eetlepel grove mosterd 3 theelepels honing nootmuskaat de blaadjes van 3 struikjes witloof |
|
BereidingBestrooi het vlees met zout en bak het in 100 gr boter snel bruin.Neem het uit de pan en bak in hetzelfde bakvet de ui en de look ± 5 minuten. Doe het vlees terug in de pan, strooi er bloem over en bak dat even mee. Schenk er al roerend het bier bij. Voeg de azijn, mosterd, 1 theelepel honing, zout, peper en nootmuskaat toe en stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 2 uur gaar. Roerbak in een wok het witloof in 25 gr boter. Voeg 2 theelepels honing, zout en peper toe en laat het gerecht afgedekt nog ± 2 minuten stoven. Schep het vlees op een schaal en schik het witloof eromheen. Lekker met gekookte aardappelen. |
Home > Recepten