Home > Recepten

Stoofvlees, Vlaams

500 gr (magere) runderbraadlappen

1 ui

wat bloem

1 fles Belgisch bier, afhankelijk van uw persoonlijke smaak, of een gelijke hoeveelheid bouillon met een scheutje azijn

1 theelepel mosterd

1 laurierblaadje

2-3 kruidnagels

een snee peperkoek of een schep suiker

boter

peper en zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Belgisch (Vlaams)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de ui en bak de snippers in de boter.

Snijd het vlees in stukjes.

Haal de uisnippers uit de pan en bak het vlees rondom aan.

Bestrooi het vlees naar smaak met zout en peper.

Doe de ui terug in de pan, strooi er wat bloem over en bak die kort mee, zodat het vocht lichtjes bindt.

Giet er dan het bier of de bouillon met de azijn bij (het vlees moet onder

staan).

Doe de mosterd, het laurierblaadje en de kruidnagels in de pan.

verkruimel de peperkoek en voeg ook die (of een schep suiker) aan de inhoud

van de pan toe.

laat het geheel in een gesloten pan 2-2 1/2 uur pruttelen (het vlees moet

uit elkaar vallen).

Verwijder dan het laurierblad en de kruidnagels.