Waterzooi 3 |
|
2 kippenborsten 1 1/4 liter court-bouillon van groenten 400 gr prei 100 gr selderij 100 gr wortelen 1 uitje 100 gr magere gevogeltebouillon (1 blokje + water) 40 gr magere verse kaas 1 eierdooier peper, zout en muskaatnoot |
|
BereidingPocheer het kippevlees 25 minuten in de court-bouillon.Laat uitlekken, verwijder het karkas en het vel en houd het vlees warm. Maak de groenten schoon, snijd ze in fijne reepjes en stoof ze 15 minuten in een bodempje kippebouillon, zonder toevoeging van vetstof gaar. Verwarm de gevogeltebouillon, voeg de magere kaas toe en roer goed. Neem de pan van het vuur en klop de eierdooier door de bereiding. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot en voeg tot slot de groenten en het kippevlees toe. Versier met gehakte bieslook. |
Home > Recepten