Home > Recepten

Krabkoekjes met avocadosalade

250 gram crab of garnalen

3 eetl. Mais of safflower olie

225 gr. fijngesneden rode ui

1 eetl. fijngehakte verse gemberwrotel

1 knoflook teen, fijngeplet

1/2 theelepel gemalen komijn

1/4 theelepel gemalen koenjit (geelwortel)

200 gr. Tomaten ontveld, van zaad ontdaan en fijngesneden

340 gr. Panko*

6 eetl. fijngehakte Koriander (Chinese peterselie)

5 theelepels versgeperste lemoen sap

1 eetl. fijngesneden bieslook

1 theelepel geraspte lemoen schil

1/4 theelepel cayenne peper

1 ei, losgeklopt

2 kleine, rijpe avocado’s, geschild en ontpit en kleingesneden



* Panko (Japans) zijn fijngemalen verse broodkruimels, geen paneermeel



ghee

arachidisolie





Salade:

de rest van het ui en tomaat

2 lepels koriander

2 thl limoensap

1/2 thl limoenschil
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Salades
  • Bron: Conny - Sonora

Bereiding

Mocht iemand nog dat blikje krab uit het Kerstpakket hebben staan, dan is

hier een recept ervoor. Lekker met Tamarinde Chutney en Pappadams.



Verhit op matig vuur 1 eetl.olie in een kleine koekenpan en voeg 2/3 van de uien, de gember en knoflook toe en smoor ong. 5 minuten. Voeg de komijn, koenjit en 1/ 4 van de tomaten toe en saute voor nog ong. 1 minuut.



Laat afkoelen in een grote schaal.



Voeg de krab (of garnalen) toe, 1/3 van de Panko (ong. 100 gr), rest van de tomaat), 4 eetl. Koriander, 3 theel. lemoen sap, de bieslook, ˝ theel. lemoen schil, en de cayenne peper en maak op smaak af met peper en zout. Zelf voeg ik er nog voorzichtig een paar druppels tabasco sauce bij.



Vorm de massa in 8 ronde koekjes. Strooi de Panko op een bord en rol de koekjes voorzichtig door de Panko. Pers de kruimels een beetje in de koekjes. Leg de koekjes op een groot bord en dek het bord af met plastic folie. Kan 6 uur van te voren worden gemaakt. Zet in koelkast om de koekjes op te laten stijven.







Avocado salade

Mix de rest van de ui, tomaat en 2 eetl. Koriander, 2 theelepels lemoen

sap, and 1/2 theelepel van de lemoen schil in een kleine kom. Voeg de avocados toe en meng luchtig door elkaar. Dek schaal af en koel voor ong. 2 uur.



De koekjes kunnen het beste in olie gebakken worden gemengd met de helft Ghee. Dit mengsel kan veel hitte verdragen terwijl er geen kans op verbranden van de koekjes bestaat.



2eetl. Ghee en 4 eetl. Arachide of goede sla olie. Bak de helf van de koekjes in de helft van het ghee/olie mengsel knapperig goudbruin aan beide

kanten. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier, zodat er geen achtergebleven kruimels kunnen verbranden voor de volgende portie.