Home > Recepten

Zalm in een krant

1 hele zalm van ca 1 á 1 ½ kilo, schoongemaakt en ontschubt

zeezout en versgemalen witte peper

4 flinke handen vol groene kruiden naar smaak (peterselie, basilicum, lavas,

lenteuitjes, venkelgroen etc.), schoon, droog en goed gemengd

2 citroenen. in schijven

2 eetlepels venkelzaad. gekneusd

olijfolie

1 dikke krant
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue
  • Bron: Jamie Oliver

Bereiding

Wrijf de zalm van binnen en buiten in met zout/peper/ en olijfolie en stop er schijven citroen en flink wat kruiden in.

Vouw de krant in het midden open en strooi, in het midden, een dikke laag kruiden daarop venkelzaad en daarop schijven citroen, leg de zalm hierop (de zalm ligt dus op de kruiden en niet rechtstreeks op de krant)en strooi de rest van kruiden, venkelzaad en schijven citroen over de vis, sprenkel er olijfolie over en rol krant met vis stevig op, bind het pakket goed dicht met touw, maak het kletsnat en leg het ca. 25 minuten in de gloeiende as van de bbc.

De krant zal verbranden evenals de huid van de zalm die dan makkelijk te verwijderen is, de zalm is dan juist gaar genoeg en heeft een lichte rooksmaak.

Serveer er mayonaise en gepofte aardappelen bij.