Kippenlevertjessmoor |
|
2 uien 300 gram champignons 3 eetlepels olie 1/2 theelepel djinten (gemalen komijnzaad) 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad) 1/4 theelepel djahé (gemalen gemberwortel) 1/2 theelepel knoflookpoeder zout 300 gram kippenlevertjes 2 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel tomatenpuree 1 theelepel citroensap 1 dl bouillon |
|
BereidingSnijd de uien fijn. Maak de champignons schoon en halveer ze.Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de uien zachtjes. Voeg de champignons, specerijen en een snufje zout toe en laat dit even meebakken. Dep de kippenlevertjes droog, doe ze in de pan en laat ze, al omscheppend, bruin worden. Voeg ketjap, tomatenpuree, citroensap en bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Serveertip: Gekookte Chinese kool en rijst (ik hou het 's zomers liever op een wat "lichtere" groente i.p.v. kool) |
Home > Recepten