Home > Recepten

Madeleines (Bretonse cakejes)

3 eieren

50 gr witte basterdsuiker

50 gr zachte boter

75 gr bloem

1 theelepel oranjebloesemwater of citroensap

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Margriet nummer 41 van 5 oktober 2001

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180#C.

Vet een speciale madeleinevorm of 24 schelpkoekvormen royaal in met boter. Klop de eieren met de suiker tot een schuimige, lichtgele massa. Roer het oranjebleosemwater erdoor.

Zeef de bloem en spatel deze door het eimengsel.

Verdeel het beslag over de vormpjes, die maar tot 3/4 mogen worden gevuld, omdat het beslag nog rijst.

Laat de koekjes in het midden van de oven in # 15 minuten goudgeel kleuren en gaar worden.

Neem ze uit de vormpjes en laat ze op een rooster afkoelen.

Bestrooi de madeleines met poedersuiker.