Home > Recepten

Kipfilet in bananenblad

16 kipfilets

16 stukken bananenblad



4 el geraspte gemberwortel

4 tn knoflook

8 el hoisin-saus

8 el lichte sojasaus

8 tl honing

8 tl limoensap

4 tl vijfkruidenpoeder

8 el zonnebloemolie



16 houten saté-prikkers
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue
  • Bron: Emilia

Bereiding

in een kom de marinade maken:

de gemberwortel raspen

de knoflook uitpersen (of fijnsnipperen)

hoisin-saus, sojasaus, honing, limoensap, vijfkruidenpoeder en de olie toevoegen en alles mengen tot een marinade.



Kipfilets in de marinade en ca. 2 uur laten marineren.



1 uur van te voren:

Leg een stuk bananenblad op het werkblad.

Leg hierop een kipfilet, die je in repen hebt gesneden.

Sprenkel er nog wat marinade over en vouw het pakketje dicht. Steek het vast met een houten saté-prikker.



Ga zo door tot je alle kipfilets hebt ingepakt.



Klaarmaken:

15 a 20 minuten op barbecue





lekker met nog wat hoisinsaus en een komkommersalade.



---------



Ca 3 uur van te voren

Afdekken, bewaren in koeling