Kipfilet in bananenblad |
|
16 kipfilets 16 stukken bananenblad 4 el geraspte gemberwortel 4 tn knoflook 8 el hoisin-saus 8 el lichte sojasaus 8 tl honing 8 tl limoensap 4 tl vijfkruidenpoeder 8 el zonnebloemolie 16 houten saté-prikkers |
|
Bereidingin een kom de marinade maken:de gemberwortel raspen de knoflook uitpersen (of fijnsnipperen) hoisin-saus, sojasaus, honing, limoensap, vijfkruidenpoeder en de olie toevoegen en alles mengen tot een marinade. Kipfilets in de marinade en ca. 2 uur laten marineren. 1 uur van te voren: Leg een stuk bananenblad op het werkblad. Leg hierop een kipfilet, die je in repen hebt gesneden. Sprenkel er nog wat marinade over en vouw het pakketje dicht. Steek het vast met een houten saté-prikker. Ga zo door tot je alle kipfilets hebt ingepakt. Klaarmaken: 15 a 20 minuten op barbecue lekker met nog wat hoisinsaus en een komkommersalade. --------- Ca 3 uur van te voren Afdekken, bewaren in koeling |
Home > Recepten