Home > Recepten

Garnalenspiezen in pittige pindamarinade

ca. 10 cm gemberwortel

8 tn knoflook

10 chillies of 4 tl chilipoeder

4 el arachideolie

4 el vloeibare honing

4 tl grove mosterd

16 el pindakaas

12 el lichte sojasaus

16 el fijngesneden koriander



garnalen
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Marinades; Barbecue
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Emilia

Bereiding

garnalen ontdooien



de marinade:

gemberwortel fijn raspen

knoflook heel fijn snipperen

chillies verkruimelen

de arachideolie, honing, mosterd, pindakaas en sojasaus toevoegen en

doormengen.

het geheel met lauw water aanlengen tot het de geheel lobbig van dikte is.

De koriander erdoor mengen.



De spiesjes met de marinade bestrijken.

Ca 1 uur laten intrekken.



Klaarmaken:

3 a 4 minuten per kant op barbecue



Smaakt lekker met een gemengde salade en stokbrood



---------



Ca 2 uur van te voren

Afdekken, bewaren in koeling