Home > Recepten

Plaattaartje met asperges en ham

500 g asperges

zout

2 plakjes roomboterbladerdeeg

150 g plakjes ham

3 takjes peterselie

125 g mascarpone

1 ei

peper

nootmuskaat

1 lepel zachte roomboter

bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Schil de asperges en kook ze gaar, laat dan 10 minuten afgedekt staan.

Verwarm de oven voor op 200°.

Hak 50 g ham en peterselie fijn.

Roer de mascarpone los met deei, ham en peterselie, voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bestuif het aanrecht met bloem, halveer de plakjes deeg en rol uit tot repen van 18 cm lang. Leg naast elkaar op de bakplaat en bestrijk met het mascarponemengsel, hou 1/2 cm van de rand vrij.

Laat de asperges uitlekken, dep droog en verdeel met de kopjes naar 1 kant over het deeg. Bestrijk met boter. Bak in 20 minuten goudbruin en gaar.

Snij de rest van de ham in brede repen.

Leg de taartjes op 4 borden en verdeel de hamrepen erover.

Notities

Prijs pp (2002) €1.60

per portie: 385 kcal, 13 g eiwit, 31 g vet, 14 g koolhydraten

Benodigdheden

bakpapier