Asperges met garnalen, gemarineerde |
|
1 kg asperges zout 1 limoen 1 teen knoflook 15 g basilisum 1 dl italiaanse olijfolie extra vierge peper 30 g rucola 100 g Hollandse garnalen |
|
BereidingSchil de asperges, kook in water met zout 10 minuten en laat 20 minuten afgedekt staan.Rasp de schil van de limoen en pers 1/2 limoen uit. Hak de knoflook. Hak in de keukenmachine basilicum, knoflook, 1 lepel limoensap en olijfolie tot een gladde marinade, roer de limoenschil erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe in een lage ovenschaal. Laat de asperges uitlekken en doe in de marinade, laat ze daarin afkoelen. Verscheur de rucola en verdeel over 4 borden. Leg de asperges uit de marinade erop met de kopjes 1 kant op. Verdeel de garnalen erover. Druppel er wat marinade over. NotitiesLekker met ciabatta.Prijs pp (2002): €3,30 per portie: 285 kcal, 7 g eiwit, 26 g vet, 7 g koolhydraten Benodigdhedenkeukenmachine |
Home > Recepten