Home > Recepten

Asperges met garnalen, gemarineerde

1 kg asperges

zout

1 limoen

1 teen knoflook

15 g basilisum

1 dl italiaanse olijfolie extra vierge

peper

30 g rucola

100 g Hollandse garnalen
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Garnalengerechten
  • Bereidingstijd: 50 minuten voorber., 30 min.wachten, 5 min.bereide
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Schil de asperges, kook in water met zout 10 minuten en laat 20 minuten afgedekt staan.

Rasp de schil van de limoen en pers 1/2 limoen uit.

Hak de knoflook.

Hak in de keukenmachine basilicum, knoflook, 1 lepel limoensap en olijfolie tot een gladde marinade, roer de limoenschil erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe in een lage ovenschaal.

Laat de asperges uitlekken en doe in de marinade, laat ze daarin afkoelen.

Verscheur de rucola en verdeel over 4 borden. Leg de asperges uit de marinade erop met de kopjes 1 kant op. Verdeel de garnalen erover. Druppel er wat marinade over.

Notities

Lekker met ciabatta.

Prijs pp (2002): €3,30

per portie: 285 kcal, 7 g eiwit, 26 g vet, 7 g koolhydraten

Benodigdheden

keukenmachine