Home > Recepten

Biefstuk met champignon-portsaus

2 biefstukken a 150 g op kamertemp

zout, peper

2 lepels vloeibare boter

125 g champignons in plakjes

1 dl rode port
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de biefstuk in plakken van 1 cm dik. Dep goed droog en bestrooi met zout en peper.

Verhit een wok. Verhit de boter en roerbak de biefstuk 1 minuut. Draai het vuur lager en bak in 1-2 minuten rood, rosé of doorbakken. Haal uit de pan en houd warm in alufolie.

Draai het vuur weer hoof en roerbak de champignons 1 minuut. Blus af met rode port. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de biefstuke rdoor en serveer direct.

Notities

Lekker met gebakken aardappels.

Prijs pp (2002): €3.80

per portie 275 kcal, 38 g eiwit, 11 g vet, 7 g koolhydraten