Home > Recepten

Komkommer, gevulde

45 gr rijst

zout

1 blikje tonijn au naturel (200 gr)

2 augurken

2 eetl gehakte bieslook, dille of peterselie

sap van een halve citroen

1 eetl fritesaus (25%)

2 hardgekookte eieren

bouillonpoeder

1 grote komkommer

1 vleestomaat

4 slabladeren
  • Omschrijving recept: Salades; Borrelhapjes
  • Bereidingstijd: 30-60 minuten
  • Bron: erie_fraters

Bereiding

Bereidingswijze: Kook de rijst met een klein beetje zout gaar. Laat de rijst afkoelen in een kom. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en snijd hem klein. Hak de augurken. Meng de tonijn, augurken, bieslook, dille of peterselie, citroensap en fritesaus door de rijst. Snijd de eieren in de lengte doormidden, haal de eigelen eruit en zeef de eigelen boven de kom met de tonijnsalade, roer de salade goed door elkaar en breng hem op smaak met de bouillonpoeder. Was de komkommer en snijd de uiteinden eraf. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd elke helft in 4 stukken. Hol de komkommerstukken uit met een theelepel. Vul de komkommerstukken en de halve eieren met de halve eieren met de tonijnsalade. Was de tomaat en snijd hem in partjes. Was de slabladeren.

Serveertips: Leg de slabladeren op een platte schaal, zet de gevulde komkommers en eieren erop en garneer met de partjes tomaat.