Maaltijdsoep, zuiderse |
|
600 gr runderlappen 1,5 kg tomaten (of het equivalent in blik) 2 grote courgettes 4 wortelen 2 uien 3 tenen knoflook 1 theelepel suiker sterke bouillon 150 gr ontpitte olijven olijfolie basilicum 1/2 theelepel tijm 1/2 theelepel sterke paprika snuf cayennepeper grote snuf rozemarijn. |
|
BereidingSnij het vlees in hele kleine blokjes en snij de groenten in stukjes.Bak het vlees in wat olijfolie bruin, voeg de ui toe en pers er de knoflook over. Laat even verder bakken. Voeg dan de worteltjes, de tomaten, de kruiden, de suiker en ong.3/4 liter bouillon bij en laat sudderen. Ongeveer een kwartier voor het einde voeg je de courgette en de olijven erbij. Zo'n 5 minuutjes voor het einde voeg je nog wat punto d'ago of een andere kleine pastasoort erbij. NotitiesDien op met ciabatta of focaccia. |
Home > Recepten