Home > Recepten

Oudbroodpudding

(een kopje komt tot the 250 ml in mijn maatbeker)



6 sneetjes oud brood (wit)

2 eetlepels gesmolten boter

1/2 kopje rozijntjes (hoeft niet)

4 eieren (geklopt)



2 kopjes melk

3/4 kop suiker

1 theelepel kaneel

1 theelepel Vanille extract
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Chris

Bereiding

Voor verwarm je over op 175 C



Neem een ovenschaal van ongeveer 20 centimeter in doorsnee en breek het oude brood in stukjes in de pan. Verdeel het gelijkmatig over de bodem. Giet de gesmolten boter over het brood en als je van rozijntjes houdt verdeel je

dit ook netjes.



In een kom meng de eieren, de melk, de suiker, de kaneel en het vanille goed door elkaar .



Giet dit mengsel over het brood, boter en de rozijnen en druk het brood een beetje naar de bodem zodat al het vocht goed wordt opgenomen door het brood.



Bak het geheel in de oven voor 45 minuten of totdat als je er een beetje op drukt het terug veert



Je kan eventueel nog wat meer melk op de pudding schenken wanneer je het serveert, of eventueel vanille vla...