Home > Recepten

Budin de pan

SAUS

8 eetl. suiker

scheutje kokend water



PUDDING

2 theekoppen stukjes oud witbrood

2 theekoppen kokende melk

3 el suiker

2 eieren

beetje zout

1 zakje (5 g) vanillesuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Argentijns
  • Bron: Gall & Gall Magazine maart 1997

Bereiding

Doe voor de caramelsaus de suiker in een pan, zet deze op het vuur en laat al roerend bruin worden. Giet er een scheutje kokend water bij. Even roeren en in laten koken tot de saus dikkig is.

Leg de stukjes brood in een schaal, giet de kokende melk erover en prak tot een egale massa. Klop 2 eieren met 3 el suiker en wat zout zachtjes los (ze mogen niet gaan schuimen!). Voeg de vanillesuiker toe. Roer dit met het brood tot een egale massa. Giet de caramelsaus in een ovenschaal. Zorg dat zowel de bodem als de wanden bedekt zijn. Schep daarop het puddingmengsel.

Laat de pudding gedurende 1 uur garen in de oven op een temperatuur van 150 ºC. Laat de pudding afkoelen (hij wordt koud gegeten) alvorens hem uit de schaal te nemen. Zolang hij nog warm is, kunt u hem er niet heel uit krijgen. U kunt de budin de pan naar eigen smaak verrijken met allerlei toevoegingen, zoals chocola, fijngemalen noten, honing en / of likeur, rozijnen, enzovoort. U kunt ook later, als de pudding klaar is, smaken toevoegen door er een puddingsaus of likeur over te gieten of door hem te bestrooien met gemalen noten. Serveer met vers fruit.