Home > Recepten

Worteldip

500 gram winterwortel

zout,peper,

knoflook 2 tenen,

1 theelepel sambal,

3 theelepels komijn (djinten)

2 theelepels koriander (ketoembar)

2 eetlepels citroensap.

1 eetlepel olijfolie.

beetje magere zure room erdoor.
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: jo

Bereiding

wortels schillen en in weinig water met zout in 10 min. gaarkoken.



afgieten en in keukenmachine pureren. knoflook en kruiden toevoegen.



langzaam de citroensap en olie toevoegen totdat er een smeuige puree ontstaat.



op smaak brengen met peper en zout. in een ondiepe schaal scheppen en minstens een uur laten staan. (of tot de volgende dag is het lekkerder).



deze dip is een soort quacemole, maar dan anders. je kan hem bij de barbeque eten. als dip, of ik heb het op een tortilla gesmeerd en die gevuld met tomaat paprika en sla. echt wel lekker en het is weer eens wat anders.