Home > Recepten

Kip met geitenkaas en bacon

150 gr zachte geitenkaas zonder korst (bijvoorbeeld Bettine Blanc)

1 uitgeperst teentje knoflook

1 eetlepel rozijnen

zout, versgemalen peper

2 kipfilets á 125 gr

25 gr boter

100 gr bacon in lange plakjes

1 eetlepel olijfolie

2 dunne courgettes in schuine plakken

de blaadjes van 1 takje verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm

aluminiumfolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Belgisch
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak de geitenkaas met een vork fijn en roer er de knoflook en de rozijnen door.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verhit de boter en braad de kipfilets hierin snel rondom aan.

Leg elke kipfilet op een stuk aluminiumfolie, verdeel het kaasmengsel over de filets en wikkel de bacon eromheen.

Leg de pakketjes in de oven en bak de kip in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Roerbak intussen de courgettes ± 2 minuten in de olie en laat ze op laag vuur nog ± 3 minuten garen.

Roer de tijm erdoor.

Schep de courgette op de borden en leg de kip uit de folie erop.

Serveer met warm ciabattabrood.