Home > Recepten

Kip met komijn

2 eetlepels komijnzaadjes

2 grote kip in 8 stukken

zout, peper

50 gr boter

2 uien in dunne ringen

1/2 theelepel gemberpoeder

1/4 theelepel saffraanpoeder

4 eetlepels fijngesneden koriander

20 zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de komijnzaadjes 1 uur in water weken.

Bestrooi de kip met zout en peper.

Verhit de boter en bak de kip hierin in ± 10 minuten rondom bruin.

Bak de ui ± 5 minuten mee.

Voeg het gemberpoeder, de saffraan en 4 dl water toe en stoof de kip op zacht vuur ± 40 minuten.

Voeg de koriander, de geweekte komijn en de olijven toe en stoof het gerecht nog 5-10 minuten.

Serveer met rijst of couscous.