Home > Recepten

Kip met verse kruiden en appel

1 braadkip (biologisch of maïskip)

zout, peper

50 gr boter

4 takjes verse tijm

4 takjes verse rozemarijn

1 laurierblad

1 Granny Smith appel

olijfolie

2 uien

5 sjalotjes

1 glas appelcider of witte wijn

750 gr aardappelen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Spoel de kip goed af en dep hem met keukenpapier droog.

Bestrooi de holte van de kip met zout en peper en vul deze met de boter, de helft van de kruiden en het laurierblad.

Sluit de holte af met een kwart van de (ongeschilde) appel.

Bestrooi de buitenkant van de kip met zout en peper en bestrijk met olijfolie.

Leg de kip in een braadslee en braad hem in 15 minuten in de oven bruin.

Snijd de rest van de appel in dikke schijven, snijd de uien in parten en halveer de sjalotjes.

Neem de kip uit de oven en schenk er de cider of wijn bij.

Schik de uien, de sjalotten, de appel en de in stukken gesneden geschilde aardappelen rond de kip en laat in de oven nog 30 minuten braden tot de kip en de aardappelen gaar zijn.