Kip met zigeunersaus |
|
1 braadkip van ± 1 kg zout, versgemalen peper 50 gr boter 1-2 tenen knoflook tijm 8 tomaten in plakjes 1 grote ui in ringen 3 eetlepels olie 2 dl witte wijn 100 gr gesnipperde rauwe ham 1 theelepel basilicum |
|
BereidingWrijf de kip in met zout, peper en stop de helft van de boter, de helft van de knoflook en de tijm in de buikholte.Beboter een braadschotel, leg er de helft van de tomaat en ui in, bestrooi met de ragfijn gesnipperde knoflook en leg de kip erop. Klop in een kom de olie, de wijn en de ham goed door elkaar en verdeel dit mengsel over de kip. Dek de schotel af En zet hem in een niet verwarmde, op 175°C ingestelde oven. Leg na 1 1/2 uur de rest van de tomaten om de kip en bestrooi met de basilicum Voeg zo nodig nog wat vocht (bijvoorbeeld wijn) toe en zet de schotel dan nog eens 30 minuten in de oven. |
Home > Recepten