Home > Recepten

Kipfilet Hawaï

4 enkele kipfilets

50 gr boter

1 blikje ananas (4 schijven)

1 kleine rode paprika

100 gr hamblokjes

1 dl slagroom of koffieroom

± 2 theelepels allesbinder of maïzena

2 eetlepels fijngehakte peterselie

peper, zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Hawaii
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de kipfilets met peper en zout.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur rondom bruin en op laag vuur in ± 15 minuten gaar.

Laat intussen de ananas uitlekken en vang het sap op.

Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Neem de gare kipfilets uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie of een deksel warm.

Bak de ananasschijven in het bakvet snel aan beide kanten bruin en leg ze op de kipfilets.

Bak de stukjes ham en de stukjes paprika 2 minuten zachtjes in het bakvet.

Schenk het ananassap erbij en breng alles al roerend aan de kook.

Voeg de slagroom of koffieroom toe en breng dit aan de kook.

Bind de saus met de allesbinder of maïzena, breng op smaal met peper en zout en roer er de peterselie door.

Schenk een deel van de saus over het vlees en serveer de rest er apart bij.

Lekker met rijst of gebakken aardappelen en bloemkool.