Home > Recepten

Kipfilet in 't groen

500 gr kipfilet

1 eetlepel gesnipperde peterselie

1 eetlepel gesnipperde bieslook

1/2 liter kippenbouillon (eventueel van tablet)

25 gr boter

25 gr bloem

zout, peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schroei de kipfilet in wat boter op hoog vuur aan. (Loop even niet bij de pan weg, want het is minutenwerk. De kip gaat al na enkele minuten kleuren en hoewel ze van binnen nog rauw is, moet u ze uit de pan halen).

Doe de bloem bij de boter, roer goed en giet er de bouillon bij.

Laat het al roerend aan de kook komen en breng op smaak met peper, zout en eventueel aroma.

Doe de kipfilet samen met de gesnipperde groenten in de pan, leg het deksel erop en laat het vlees nu nog ± 15 minuten tegen de kook aan trekken.

Serveer deze kipfilet in 't groen met gebakken aardappelen en een frisse salade.