Home > Recepten

Kipfilet in ketjapsaus

400 gr kipfilet in blokjes

zout, peper

1 eetlepel bloem

40 gr boter

2 eetlepels fijngeraspte gemberwortel

1 kleine fijngesneden ui

100 gr champignons in plakjes

50 gr taugé

50 gr ananas in blokjes

1/2 prei in ringen

5 eetlepels Japanse sojasaus

3 eetlepels slagroom

1 eetlepel maïzena
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de blokjes kipfilet met zout, peper en bloem.

Verhit de boter en bak de kip rondom bruin.

Roer er de gemberwortel, ui, champignons, taugé en ananas door en bak ze 5 minuten mee.

Roer de prei, de sojasaus en de slagroom erdoor en verwarm alles 5 minuten.

Roer de maïzena met 1 eetlepels water los en schenk dit in de pan.

Warm alles goed door en serveer met rijst en doperwten.