Kipfilet in kruidige kokossaus |
|
1/2 kleine groene Spaanse peper 2 zakjes santen 1/2 kippenbouillontablet 1 theelepel laos 1/2 theelepel serehpoeder 2 eetlepels fijngehakte verse citroenmelisse of 2 theelepels geraspte citroenschil zout, zwarte peper 2 maïskipfilets |
|
BereidingHalveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in flinterdunne reepjes.Doe 2 dl water in een pan en voeg de santen, het bouillontablet, de laos, het serehpoeder, de groene peperreepjes en 1 eetlepel citroenmelisse of de citroenschil toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en leg de kipfilets erin. Breng het geheel aan de kook en laat de kip in ± 15 minuten heel zachtjes gaar sudderen. Roer de rest van de citroenmelisse door de saus. Lekker met witte en wilde rijst en veldsla met tomaat en bosui. |
Home > Recepten