Home > Recepten

Kipfilet in kruidige kokossaus

1/2 kleine groene Spaanse peper

2 zakjes santen

1/2 kippenbouillontablet

1 theelepel laos

1/2 theelepel serehpoeder

2 eetlepels fijngehakte verse citroenmelisse of 2 theelepels geraspte citroenschil

zout, zwarte peper

2 maïskipfilets
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in flinterdunne reepjes.

Doe 2 dl water in een pan en voeg de santen, het bouillontablet, de laos, het serehpoeder, de groene peperreepjes en 1 eetlepel citroenmelisse of de citroenschil toe.

Voeg naar smaak peper en zout toe en leg de kipfilets erin.

Breng het geheel aan de kook en laat de kip in ± 15 minuten heel zachtjes

gaar sudderen.

Roer de rest van de citroenmelisse door de saus.

Lekker met witte en wilde rijst en veldsla met tomaat en bosui.