Home > Recepten

Kipfilet in witte wijnsaus

4 sjalotjes

4 kipfilets

boter

1 teentje knoflook

2 dl droge witte wijn

1/2 kippenbouillontablet

1 bekertje crème fraîche

12 sprietjes bieslook

5 takjes peterselie

zout, peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de sjalotjes en snijd het vlees in reepjes van ± 2 1/2 cm.

Verhit in een koekenpan 25 gr boter en fruit de uitjes hierin ± 2 minuten.

Voeg het vlees toe en bak dit bruin.

Pers de knoflook erboven uit, voeg de wijn, het bouillontablet en 1 dl warm water toe en laat het, zonder deksel, ± 10 minuten stoven.

Haal het kippenvlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.

Laat het stoofvocht op hoog vuur in ± 2 minuten tot de helft inkoken.

Roer de crème fraîche erdoor en laat het weer 2 minuten koken.

Roer er dan klontje voor klontje 50 gr koude boter door.

Hak de kruiden fijn, roer ze door de saus en breng op smaak met peper en zout.