Kipfilet in witte wijnsaus |
|
4 sjalotjes 4 kipfilets boter 1 teentje knoflook 2 dl droge witte wijn 1/2 kippenbouillontablet 1 bekertje crème fraîche 12 sprietjes bieslook 5 takjes peterselie zout, peper |
|
BereidingSnipper de sjalotjes en snijd het vlees in reepjes van ± 2 1/2 cm.Verhit in een koekenpan 25 gr boter en fruit de uitjes hierin ± 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit bruin. Pers de knoflook erboven uit, voeg de wijn, het bouillontablet en 1 dl warm water toe en laat het, zonder deksel, ± 10 minuten stoven. Haal het kippenvlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm. Laat het stoofvocht op hoog vuur in ± 2 minuten tot de helft inkoken. Roer de crème fraîche erdoor en laat het weer 2 minuten koken. Roer er dan klontje voor klontje 50 gr koude boter door. Hak de kruiden fijn, roer ze door de saus en breng op smaak met peper en zout. |
Home > Recepten