Home > Recepten

Kipfilet met champignonsaus

1 platgeslagen kipfilet van 200 gr

250 gr champignons

1 blikje geconcentreerde champignonsoep

1 kleine Boursin

wat boter
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een pan en bak de kipfilet in ± 15 minuten rondom bruin en gaar.

Neem de kipfilet uit de pan en laat hem afkoelen.

Bewaar de overgebleven boter.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Dit lukt het best als u hem eerst doormidden snijdt.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verbrokkel de Boursin niet te klein.

Verhit de boter opnieuw, voeg de reepjes kipfilet toe en verwarm ze al omscheppend.

Voeg de plakjes champignon toe en verwarm ook deze al omscheppend.

Voeg de onverdunde champignonsoep toe en verwarm het geheel al roerend.

Roer er tenslotte de Boursin door.

Lekker met een salade en pasta naar keuze.

De pasta wordt extra lekker als u aan het kookwater een tuinkruidentablet toevoegt.