Home > Recepten

Kipfilet met Indiase kruidenpanade

3 eetlepels boter

4 enkele kipfilets

zout, peper

1/2 kleine ui

1 teentje knoflook

3 sneetjes oud witbrood

2 eetlepels milde Indiase currypasta

1 theelepel oregano

een lage ovenschaal, 20 x 30 cm
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een pan 2 eetlepels boter.

Bestrooi de kip aan beide kanten met zout en peper en bak hem in 10 minuten bruin; keer halverwege.

Laat de kip afkoelen.

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.

Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood.

Roer in een kom de ui, de knoflook, het broodkruim, de currypasta en de oregano door elkaar (= panade).

Vet de ovenschaal in.

Snijd de kipfilets diagonaal enkele malen in en leg ze in de schaal.

Verdeel er de panade en de rest van de boter in vlokjes over en zet de schaal tot het gebruik afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C en verwarm de kip 10 minuten in het midden van de oven.

Zet de grill van de oven aan en rooster de kip onder de grill in nog eens 5 minuten bruin.

Verdeel de kip over 4 borden en serveer met in de schil gekookte aardappelen met zure room, appel-abrikozencompote (potje) en sperzieboontjes.