Home > Recepten

Kipfilet met Mon Chousaus

1 dubbele kipfilet

25 gr boter

zout, peper

1 pakje Mon Chou

2 theelepels groene peperkorrels

1/2 eetlepel citroensap

4 eetlepels koffieroom

1 bakje tuinkers
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de kipfilets onder koud stromend water af, dep ze droog en halveer ze in de lengte.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in nog 7 minuten zachtjes gaar. Keer het halverwege.

Doe de Mon Chou, de groene peperkorrels, het citroensap en de koffieroom in een kommetje, knip er 1/2 bakje tuinkers boven en meng alles goed door elkaar.

Neem de kipfilets uit de pan en leg ze op een warme schaal.

Voeg het Mon Choumengsel aan het bakvet toe, verwarm het al roerend 2 minuten door en door, breng het op smaak met zout en schenk het rond de kipfilets.

Garneer met de rest van de tuinkers.