Home > Recepten

Kipfilet met perziken

400 gr kipfilet

1 dl droge witte wijn

1 theelepel citroensap

1 takje peterselie

1 takje koriander

enkele plukjes kervel

4 witte peperkorrels

50 gr boter

2 grote perziken of nectarines

1/8 liter crème fraîche

2 theelepels citroensap

1 eetlepel bouillon

1 theelepel fijngehakte verse koriander

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een marinade van de witte wijn met het citroensap, de peterselie, de verse koriander, de kervel en de gekneusde peperkorrels.

Leg de kipfilets in de marinade en laat ze op een gekoelde plaats ± 3 uur marineren.

Neem ze uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met versgemalen peper en zout.

Smelt in een koekenpan 50 gr boter, laat deze uitbruisen en bak de kipfilets op matig vuur aan beide kanten mooi bruin.

Snijd de kip in plakjes en dresseer deze in de vorm van een ster op een schaal.

Leg de halve ontpitte perziken in het midden van de schaal op de gesneden kipfilet.

Vermeng de braadboter met de crème fraîche en voeg de fijngehakte koriander toe.

Voeg 2 eetlepels citroensap en de bouillon toe en roer het geheel tot een saus.

Breng op smaak met verse peper en wat zout en schenk de saus over de perziken.

Serveer het gerecht zo heet mogelijk.