Home > Recepten

Kipfilet met Spaanse ham en groene asperges

4 enkele kipfilets

100 gr kastanjechampignons

1 fijngesneden sjalotje

2 theelepels fijngesneden marjolein (of 1 theelepel gedroogde)

1 ei

zout, peper

4 plakjes Spaanse rauwe ham

100 gr boter

12 groene asperges

1 fijngesneden teentje knoflook

1 eetlepel bloem

1 dl rode wijn

1 dl kippenbouillon (van tablet)

12 ontpitte zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilets tot een gelijke maat en tot 1 cm dikte bij.

Pureer de afsnijdsels met de champignons, het sjalotje, 1 theelepel marjolein, het ei, zout en peper.

Verdeel de puree over de kipfilets en leg er een plakje ham op.

Bak de kipfilets in 50 gr boter eerst 5 minuten aan de onbedekte kant en vervolgens 5 minuten aan de hamkant.

Stoof de asperges intussen afgedekt in 50 gr boter in 8 minuten beetgaar, voeg zo nodig tussentijds enkele eetlepels water toe en breng op smaak

met zout en peper.

Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm.

Bak de knoflook zachtjes 2 minuten in het achtergebleven bakvet.

Strooi de bloem erover en bak die 2 minuten mee.

Voeg de wijn en de kippenbouillon toe, roer er 1 theelepel marjolein en de olijven door en stoof ze enkele minuten mee.

Schik de kipfilets met de warme saus op de borden en leg de asperges erbij.