Home > Recepten

Kipfilet met spinaziesaus

2 enkele kipfilets

zout, peper

1 theelepel tijm

25 gr boter

150 gr spinazie

1 bekertje crème fraîche
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de kipfilets in met zout, peper en tijm.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in 20 minuten goudbruin en gaar; keer ze regelmatig.

Was intussen de spinazie en kook die met aanhangend water 3 minuten.

Giet ze af en hak ze fijn.

Neem de kipfilets uit de pan.

Voeg aan het bakvet 1/2 dl water en de crème fraîche toe, breng het aan de kook en roer de spinazie erdoor.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Leg de kipfilets op 2 borden en schenk de saus er gedeeltelijk over.

Serveer met gebakken tomaat en aardappelkroketjes.