Home > Recepten

Kippenborst gevuld met tahoe

1 dubbele kippenborst van ± 300 gr

zout, peper

100 gr tahoe

30 gr ui

1/2 bosje peterselie

1 1/2 theelepel miso

1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

1 eetlepel olie

60 gr langkorrelrijst

125 gr worteltjes

125 gr knolselderij

100 gr taugé
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de botten van de kippenborst voorzichtig, zodat de beide borstfilets door het vel aan elkaar blijven zitten.

Leg het vlees tussen keukenpapier of tussen plastic keukenfolie, sla het plat en bestrooi met zout en peper.

Prak de tahoe met een vork.

Snipper de ui.

Was en hak de peterselie.

Meng de tahoe met de ui, de helft van de peterselie, 1 theelepel miso en de sesamzaadjes en vul de kippenborst hiermee.

Bestrijk een groot vel aluminiumfolie met olie en rol het vlees hier stevig in.

Vouw de uiteinden zorgvuldig dicht en leg het pakje in de op 250°C voorverwarmde oven.

Braad de kip 30 minuten en laat hem in de uitgeschakelde oven nog 5 minuten rusten.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Maak de worteltjes en de knolselderij schoon, was ze en snijd ze in blokjes.

Was de taugé.

Blancheer de wortel en de bleekselderij 5 minuten en voeg de taugé de laatste halve minuut toe.

Laat de groenten uitlekken en doe ze over in een pan.

Open het aluminiumfolie, schep het braadvocht door de groenten, verwarm het geheel en breng op smaak met 1/2 theelepel miso en de helft van de rest van de peterselie.

Schep de overige peterselie door de rijst.

Snijd de kippenborst in plakken en serveer die met de groenten en de rijst.