Home > Recepten

Kippenbout met abrikozenvulling

1 saucijsje (± 75 gr)

1 sjalotje

2 gedroogde abrikozen

2 maïskippenbouten

2 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Knip het vel van het saucijsje open en schep het vlees in een kommetje.

Hak het sjalotje en de abrikozen heel fijn en meng ze door het saucijzenvlees.

Trek het vel van de kippenbouten en verdeel het saucijzenvlees over de bouten.

Vouw het vel weer over de vulling en steek het eventueel met een cocktailprikker vast.

Bestrijk de bouten met olie, leg ze op het rooster ± 15 cm onder het grillelement, schuif er een lekbak onder en rooster de bouten in ± 25 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.