Home > Recepten

Kipreepjesschotel met spinazievulling

4 eetlepels olijfolie

200 gr spekreepjes

1 fijngesneden teentje knoflook

750 gr gewassen en uitgelekte verse spinazie

50 gr rozijnen

60 gr lichtgeroosterde pijnboompitten

2 theelepels gedroogde tijm

zout, peper

3 kipfilets in reepjes

5 dl melk

1 zakje bechamelsauspoeder (Grand'Italia, inh. 5 dl)

100 gr geraspte Fougerond kaas

een ingevette (vierkante) ovenschaal, inh. 1 1/2 liter
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak het spek in 2 eetlepels olie knapperig uit.

Roer de knoflook erdoor, voeg de spinazie in delen toe en laat die al omscheppend slinken.

Meng er de rozijnen, 50 gr pijnboompitten en 1 theelepel tijm door.

Druk in een zeef zoveel mogelijk vocht uit het spinaziemengsel en breng het op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de kipreepjes 5 minuten in 2 eetlepels olie.

Bereid een saus van de melk en het sauspoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng 50 gr kaas door de saus.

Schep de helft van het spinaziemengsel in de ovenschaal en schenk er de helft van de kaassaus over.

Verdeel er de helft van de kipreepjes over en verdeel daarover de rest van het spinaziemengsel.

Dek af met de rest van de kipreepjes en schenk er de rest van de kaassaus over.

Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de tijm en strooi dit over het gerecht.

Bak het gerecht in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.

Garneer met een takje tijm.