Home > Recepten

Knoflookkip

4 kipfilets

zout, peper

boter en wat olie

1 ui

4 teentjes knoflook

4 eetlepels pindakaas

1 theelepel sambal oelek

kokosmelk of bouillon

citroensap

koffieroom
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de kipfilets in met peper en zout en bak ze in een mengsel van boter en wat olie bruin.

Neem de stukken kip uit de pan en houd ze warm.

Fruit de kleingesneden ui en de gesnipperde knoflook lichtbruin.

Roer er de pindakaas en de sambal bij en voeg zoveel kokosmelk of bouillon toe dat een smeuïge saus ontstaat.

Breng de saus op smaak met wat citroensap, een scheutje koffieroom en eventueel nog wat zout.

Leg de stukken kip terug in de pan en laat ze nog ± 30 minuten sudderen.