Home > Recepten

Nasi keboeli ajam 2

1 kip van ± 1500 gr

400 gr rijst

1/2 eetlepel djinten

1 uitgeperst teentje knoflook

1/2 eetlepel laos

2 eetlepels fijngehakte uien

1 eetlepel sereh

2 djeroek poeroet bladeren

1 theelepel djahé

1 eetlepel ketoembar

zout



En verder:

wat foelie

een paar peperkorrels

wat kaneel

1 theelepel djahé

zout
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de kruiden in een pan en giet er 1 liter water bij.

Leg de kip erbij en kook deze gaar.

Snijd hem dan in stukken en bak die in de boter bruin.

Stamp het tweede kruidenmengsel in een vijzel fijn.

Kook de rijst in de kippenbouillon en voeg het tweede kruidenmengsel eraan toe.

Serveer de gare en droge rijst met de stukken gebakken kip en strooi en gefruite uitjes over.