Home > Recepten

Kip uit de braadzak met yoghurt-dragonsaus

1 hele kip van 1 kg

250 gr bospeen

1 bosuitje

25 gr zachte boter

1 eetlepel Franse mosterd

4 theelepels dragon

1 theelepel citroenrasp

2 theelepels citroensap

peper, zout

1 1/2 dl appelsap

1 eetlepel maïzena

1 dl yoghurt
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak de peen en de bosuitjes schoon, was ze en snijd ze schuin in plakjes van ± 1 cm dik.

Roer de boter, de mosterd, 2 theelepels dragon, de citroenrasp en het citroensap in een kom door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.

Schep de helft van het botermengsel in de buikholte van de kip en wrijf de kip met de rest van het mengsel in.

Doe de peen, de bosui en het appelsap in de braadzak en leg de kip daarop.

Prik de braadzak bovenin enige keren in en bind hem met de binder dicht.

Braad de kip in het midden van de oven in ± 1 1/2 uur gaar.

Neem de kip uit de oven, knip een puntje aan de onderkant van de braadzak

af en schenk het braadvocht in een steelpan.

Neem de kip met de groenten uit de braadzak en leg ze in een ovenschaal.

Laat de kip in de oven in 10 minuten bruin worden.

Roer intussen de maïzena, de yoghurt en de rest van de dragon in een kommetje door elkaar en vermeng dit mengsel met het braadvocht.

Verwarm dit al roerend tot een licht gebonden saus ontstaat.

Verdeel de kip en de groenten over de borden en geef de saus er apart bij.