Pollo con cigalas (kip met rivierkreeftjes) |
|
1 kip in 8 stukken 12 rivierkreeftjes 1 ui 3 teentjes knoflook 3 rijpe tomaten 1 glas witte wijn peper, zout olie Voor de saus: 1 theelepel geraspte chocolade 8 geroosterde amandelen 1 theelepel pijnboompitten 1 snee geroosterd brood |
|
BereidingPel en snipper de knoflook en de ui.Snijd de tomaat in stukjes. Vijzel de ingredienten voor de saus in een mortier fijn of snijd ze zeer fijn. Kruid de kip en braad hem in een braadpan in de olie goudbruin. Voeg de rivierkreeftjes toe en bak nog 5 minuten. Haal ze uit de pan en bak de ui en de knoflook in de achtergebleven olie. Voeg de tomaat toe en laat nog 5 minuten bakken. Voeg 1 glas warm water toe, kook nog 5 minuten op hoog vuur en druk het mengsel dan door een fijne zeef of pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine. Doe de kip en de rivierkreeftjes terug in de pan, doe de saus erbij en breng het geheel weer aan de kook. Laat 15 minuten sudderen. Voeg de wijn toe en laat nog eens 15 minuten sudderen. Voeg de saus met de chocolade toe, breng op smaak met zout en peper en laat dit op zacht vuur nog 5 minuten staan. |
Home > Recepten