Home > Recepten

Poulet au Riesling uit de Elzas 2

1 braadkip

150 gr boter

1 glas Rieslingwijn

1 eetlepel bloem

50 gr staafpâté

3 eetlepels room
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Frans (Elzas)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Braad 1 braadkip in een braadpan in 150 gr boter bruin.

Giet er, als de kip bruin is, 1 glas voorverwarmde Rieslingwijn bij en Laat de kip in ± 1 uur op laag vuur, onder nu en dan bedruipen, gaar worden.

Haal de kip uit de pan en houd hem warm.

Maak 1 eetlepel bloem met wat water aan en roer dit door de jus.

Roer vervolgens 50 gr staafpâté met 3 eetlepels room tot een zachte massa en meng deze van het vuur af door de jus, die nu niet meer mag worden verhit.

Serveer de Rieslingkip met gestoofde zuurkool.