Home > Recepten

Saté ajam 5

40 houten satéstokjes

6 sjalotjes

1/4 kopje santen, vermengd met water

1 eetlepel basterdsuiker

1/2 theelepel zout

1/4 theelepel tarmeriek

700 gr ontbeende kippenborst

6 teentjes knoflook

2 eetlepels citroensap

1 theelepel korianderblad

1/4 theelepel komijnzaad
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Indisch
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de satéstokjes minstens 1 uur in water.

Snij het vlees in 2 cm grote stukken en doe ze in een pan met water.

Maak de sjalottjes, de knoflook, de santen, het citroensap, de suiker, de koriander, het zout, de komijn en de tarmeriek in een blender of foodprocessor tot een mooie massa.

Roer het vlees erdoor en zet dit afgedekt 1-2 uur in de koelkast weg.

Neem het vlees uit de marinade, steek steeds 4 stukken aan een stokje (duw ze niet te veel tegen elkaar) en grill of rooster ze in ± 6 minuten mooi bruin.

Serveer met satésaus.