Home > Recepten

Uien gevuld met kippenlevertjes

4 grote uien

300 gr kippenlevertjes

1 kopje gekookte rijst

8 plakjes ontbijtspek

1 ei

20 gr boter

zout, peper
  • Omschrijving recept: Goentegerechten; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de kippenlevertjes in ruim water aan de kook, spoel ze onder de kraan af en laat ze uitlekken.

Kook de uien 15 minuten in water en zout.

Snijd de kapjes van de uien en hol ze uit.

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de levertjes hierin.

Voeg de uiresten, de rijst en het losgeklopte ei toe, breng het mengsel op smaak met peper en zout en vul de uien hiermee.

Verdeel het spek over de uien en zet ze in een ingevette ovenschotel.

Zet de schotel 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Serveer met sla en aardappelpuree.