Home > Recepten

Taco's gevuld met pikante kip

1 ui

1 rode paprika

400 gr kipfilet

2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix of tacokruiden

2 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

1 blikje maïs (150 gr)

1 potje Mexicaanse salsa mild (Calvé, 300 ml)

8 tacoschelpen

1/2 krop ijsbergsla

100 gr versgeraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Pel en snipper de ui.

Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de uisnippers en de stukjes paprika 2 minuten.

Schep de kipreepjes erdoor en bak deze in 4 minuten rondom bruin.

Voeg de uitgelekte maïs en de salsa toe en warm het geheel nog ± 5 minuten zachtjes door.

Verwarm de tacoschelpen ± 5 minuten in de oven.

Snijd de sla in dunne reepjes en verdeel die over 4 borden.

Schep het kipmengsel in de warme taco's en leg ze op ee sla.

Strooi de kaas erover.