Kipstoofschotel, Zuid-Franse |
|
1 kg drumsticks zout, peper 2 eetlepels boter 1 fijngesneden ui 250 gr venkel in stukjes 250 gr champignons in plakjes 1 geschilde sinaasappel in vieren 2 geperste teentjes knoflook 2 eetlepels tomatenpuree 2 1/2 dl droge witte wijn 1 eetlepel gedroogde oregano 750 gr (voorgekookte) krielaardappeltjes 2 eetlepels fijngesneden verse oregano |
|
BereidingWrijf de drumsticks in met zout en peper en bak ze op hoog vuur in de boter in 5-10 minuten rondomlichtbruin. Voeg de ui toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de venkel en de champignons toe en bak ook die 2 minuten mee. Voeg de sinaasappel, knoflook, tomatenpuree, wijn en gedroogde oregano toe, breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten stoven. Voeg de krieltjes toe en breng de stoofschotel weer aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe en stoof de krieltjes nog 10-15 minuten mee. Strooi voor het serveren de verse oregano over de stoofschotel. |
Home > Recepten