Home > Recepten

Kruidenkip met Frans garnituur

1 kip

1 eetlepel Dijon-mosterd

wat gesmolten boter

zout en peper

50 gr bakboter

50 gr magere spekreepjes

1 gesnipperd sjalotje

450 gr (voorgekookte) krieltjes

3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers: peterselie, bieslook, tijm, kervel)

250 gr kleine hele witte champignons

300 gr Parijse worteltjes

1 dl droge witte wijn

witte wijnsaus met bieslook uit een zakje

2 eetlepels mosterd
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf 1 kip in met 1 eetlepel Dijon-mosterd en wat gesmolten boter en bestrooi het met zout en peper.

Braad de kip in 50 gr bakboter rondom bruin en in een braadslee op 225°C in 60 minuten gaar.

Voeg na 30 minuten 50 gr magere spekreepjes, 1 gesnipperd sjalotje en 450 gr (voorgekookte) krieltjes toe.

Voeg na weer 15 minuten 3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers: peterselie, bieslook, tijm, kervel), 250 gr kleine hele witte champignons, 300 gr Parijse worteltjes en 1 dl droge witte wijn toe en laat alles nog 15 minuten stoven.

Bereid witte wijnsaus met bieslook uit een zakje en roer daar 2 eetlepels mosterd bij.

Geef de saus bij het gerecht.