Home > Recepten

Rundvlees, Maleisisch

600 gr rundvlees

2 teentjes knoflook

1 tl sambal manis

1 tl ketoembar

½ tl laos

2 tl gemberpoeder

1 ui

stukje santen (walnootgroot)

sap van ½ citroen

2 tl bruine suiker
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Maleis
  • Bron: DuQues Kookboek

Bereiding

Snipper de ui.



Wrijf de knoflook, ui, sambal, ketoembar, laos, gember en het citroensap tot een brij.



Fruit de brij in wat olie even aan.



Snijd de runderlappen in brokken.



Doe het vlees bij het uienmengsel en bak het aan alle kanten bruin.



Giet er een kop water bij en laat het geheel op een laag vuur in ongeveer 3 uur gaarkoken (let op droogkoken!)



Doe er tenslotte de suiker en santen bij en laat die, onder goed roeren, smelten.



Laat het gerecht nog even doorpruttelen.