Home > Recepten

Côte de Boeuf aux Aromates

800 gram fijne rib met been - 1 sjalot - 4 tomaten - 1 bosje cresson - zout, peper - 60 gram boter - 1 teentje knoflook - 4 takjes peterselie - 2 eetlepels gearomatiseerde olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans
  • Bron: Culinair Kookboek

Bereiding

Schil het sjalotje en de knoflook. Was de peterselie en hak alles zo fijn mogelijk. Doe de boter in een kom, roer ze zacht met een houten lepel. Werk er de gehakte ingredienten door, geef er zout en peper bij en meng tot het een homogene substantie is. Zet ze weg. Was de tomaten en snij ze doormidden. Strooi er wat zout op en keer ze om. Laat ze 10 minuten uitlekken. Laat ze dan afdruipen en bestrijk ze met wat gearomatiseerde olie. Haal de stelen van de cresson en leg de cresson in koud water. Zet de tomaten in een ovenschaal en zet deze in een oven van 200 graden C. Laat ze daar 20 minuten. Besprenkel het vlees met de rest van de gearomatiseerde olie en leg het onder de grill. Grill het 15 minuten aan elke kant. Strooi peper en zout over het vlees, leg het op een voorverwarmde schaal, zet er de tomaten omheen, leg er de cresson bij en leg op het vlees wat stukjes gekruide boter. Serveer meteen.